Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Tag: Perniagaan Internet

Mazhab Dalam Perniagaan

August 23, 2014 0 Comments
Mazhab Dalam Perniagaan

Dua tahun kebelakangan ini selalu kita dengar mereka yang berniaga secara online suka menggunakan istilah mazhab. Mazhab yang dimaksudkan ini bukanlah mazhab mengenai pemahaman agama tetapi ia adalah istilah mazhab pemahaman seseorang mengenai bagaimana mereka memahami &  melakukan bisnes itu sendiri. 

Jom Sambung Baca Derrr »

#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

July 21, 2013 4 Comments
#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

Saya menulis tips ringkas ini sewaktu saya pergi ke Langkawi minggu lepas atas urusan kerja. Walaupun sibuk tapi saya cuba untuk curi-curi masa berkongsi ilmu untuk tatapan pembaca blog ini. Dibawah gabungan gambar sewaktu ke Langkawi minggu lepas. Beralih semula kita mengenai cara mudah bagaimana meningkatkan fans di facebook. Untuk makluman anda saya tidak langsung […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Kuasa Pemasaran Internet

June 14, 2013 3 Comments
Kuasa Pemasaran Internet

Sebenarnya saya bukan nak bercerita panjang mengenai teori pemasaran 4’P diatas. Jika korang nak tahu mengenai teori saya pasti ramai yang pakar ada diluar sana. Saya tidak sambung pelajaran lebih tinggi pun oleh kerana disebabkan tidak berapa minat mengenai pembelajaran berasaskan teori semata-mata . Bagaimana kita nak belajar dari seorang yang mana mereka sendiri tidak […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Hamba Bisnes- Part 1

May 17, 2013 2 Comments
Hamba Bisnes- Part 1

Entah kali keberapa baca buku tulisan Uncle Michael E. Garber  yang bertajuk The Emyth Revisited. Rasanya buku ini dibeli pada dua tahun lepas tapi sebab dah suka sangat dengan perkongsian dalam buku ini hingga tak ingat dah berapa kali di ulang. Banyak yang boleh kita belaja terutamanya mengenai selok belok perniagaan. Namun kat sini saya […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#2 Tips Penting Perniagaan Era Baru

April 5, 2013 2 Comments
#2 Tips Penting Perniagaan Era Baru

Hari ini perniagaan tidak seperti 10 tahun dahulu. Hari ini siapa yang menjalankan perniagaan tanpa rancangan dan masih menggunakan cara 10 tahun lalu maka risiko kecundangan dan gulung tikar amatlah tinggi. Walaupun kelebatan wang simpanan yang kita ada untuk menjalankan perniagaan tidak lagi menjanjikan kemengangan berpihak kepada kita. Hukum perniagaan tidak berubah yang berubah hanyalah […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Wujud atau Tidak Perniagaan Tanpa Modal ??

February 7, 2013 4 Comments
Wujud atau Tidak Perniagaan Tanpa Modal ??

Adakah betul perniagaan tanpa modal ini wujud? Minggu lepas saya di PM di fan page saya  mengenai seorang yang tanya pendapat mengenai perniagaan tanpa modal. Terlebih dahulu saya hendak mintak maaf kerana walaupun saya sudah menjawab soalan Puan yang PM saya tadi namun saya rasa perlu untuk saya berkongsikan kepada pembaca yang lain mengenai Perniagaan Tanpa […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

January 16, 2013 2 Comments
Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

Apa itu nuffnang? Untuk yang pertama kali dengar memang pelik bunyi sebutan ini tetapi disinilah diantara tapak penting bagi seorang blogger tegar buat duit di Internet. Ada yang buat pendapatan sehingga tiga angka sebulan,anda yang buat hingga empat angka sebulana dan jangan terkejut ada yang full time fokus disini dengan pendapatan lima angka sebulan. Dasyat […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

January 10, 2013 0 Comments
Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

Sedang semak-semak post tiba-tiba baru saya perasan ada satu post yang ini tidak di publish. Wal hal saya dah set auto publish. Musykil juga jadi macam ini. Jadi terpaksa edit kembali sikit. Sebenarnya saya buat post ini sewaktu di menunggu fligt terbang dari Aiport  incheon ke Jeju Island. Bosan menunggu jadi mengambil kesempatan mengambil tajuk-tajuk yang ringan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

January 8, 2013 0 Comments
#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

Tahun ini adalah genap tahun ketiga saya terjebak dalam dunia Perniagaan & Pemasaran Intenet secara underground. Mengapa underground? kerana sepanjang penglibatan saya dalam dunia perniagaan internet saya hanya buat duit diam-diam tanpa menghebahkan kepada sesiapa (Kecuali di Blog saya ini). Sewaktu penglibatan awal saya dalam dunia perniagaan atau pemasaran internet saya mempunyai #3 Tanggapan yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Sistem Login Untuk Website Baru

July 29, 2012 0 Comments
Sistem Login Untuk Website Baru

Agak lama jugak saya tidak update blog ini. Sibuk fokus menjalankan perniagaan dan rutin harian sebagai seorang bapa. Oh! ya sebelum itu mungkin masih belum terlewat untuk saya ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Di Ramadhan Yang Mubarak ini. Semoga ibadah puasa anda berjalan dengan lancar dan kita tergolong orang-orang beriman. Sebulan dua ini saya agak […]

Jom Sambung Baca Derrr »