Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Tag: pemasaran online

#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

July 21, 2013 4 Comments
#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

Saya menulis tips ringkas ini sewaktu saya pergi ke Langkawi minggu lepas atas urusan kerja. Walaupun sibuk tapi saya cuba untuk curi-curi masa berkongsi ilmu untuk tatapan pembaca blog ini. Dibawah gabungan gambar sewaktu ke Langkawi minggu lepas. Beralih semula kita mengenai cara mudah bagaimana meningkatkan fans di facebook. Untuk makluman anda saya tidak langsung […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Kuasa Pemasaran Internet

June 14, 2013 3 Comments
Kuasa Pemasaran Internet

Sebenarnya saya bukan nak bercerita panjang mengenai teori pemasaran 4’P diatas. Jika korang nak tahu mengenai teori saya pasti ramai yang pakar ada diluar sana. Saya tidak sambung pelajaran lebih tinggi pun oleh kerana disebabkan tidak berapa minat mengenai pembelajaran berasaskan teori semata-mata . Bagaimana kita nak belajar dari seorang yang mana mereka sendiri tidak […]

Jom Sambung Baca Derrr »

WordLess Wednesday : Strategik Pemasaran Tanpa Had

May 1, 2013 2 Comments
WordLess Wednesday : Strategik Pemasaran Tanpa Had

P/S : Dari gua kecik sampai lah sekarang ada saja wrestler dan pelapis muka baru. Sejak Zaman Ultimate Warrior sampai Stone Cold Jer Gua layan Wrestling ini. Lepas tukar nama ke wwe gua terus tak amik port dah. Tapi apa yang peliknya korang ada perasan tak stadium bola pun pernah kosong tapi stadium dari penonton diorang ini tak pernah […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Strategik Atasi Perang Harga

January 17, 2013 0 Comments
Strategik Atasi Perang Harga

Setiap usahawan pasti akan mengalami situasi “Perang Harga Dalam Pemasaran“. Perkara ini lebih kerap berlaku bila mana ada pesaing baru yang muncul. Pesaing baru tersebut akan cuba untuk memberikan harga paling rendah di pasaran untuk menarik perhatian pembeli dan ada juga kadang-kadang mereka sengaja melakukan untuk merosakan pasaran sedia ada. Mereka sedaya upaya menurunkan harga […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

January 16, 2013 2 Comments
Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

Apa itu nuffnang? Untuk yang pertama kali dengar memang pelik bunyi sebutan ini tetapi disinilah diantara tapak penting bagi seorang blogger tegar buat duit di Internet. Ada yang buat pendapatan sehingga tiga angka sebulan,anda yang buat hingga empat angka sebulana dan jangan terkejut ada yang full time fokus disini dengan pendapatan lima angka sebulan. Dasyat […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

January 8, 2013 0 Comments
#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

Tahun ini adalah genap tahun ketiga saya terjebak dalam dunia Perniagaan & Pemasaran Intenet secara underground. Mengapa underground? kerana sepanjang penglibatan saya dalam dunia perniagaan internet saya hanya buat duit diam-diam tanpa menghebahkan kepada sesiapa (Kecuali di Blog saya ini). Sewaktu penglibatan awal saya dalam dunia perniagaan atau pemasaran internet saya mempunyai #3 Tanggapan yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

January 2, 2013 0 Comments
#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

Waktu post ini dibuat saya sedang di awan biru terbang dari Kuala Lumpur ke Jogjakarta atas urusan perniagaan produk fizikal yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Sudah menjadi kebiasaan setiap kali atas flight di awan biru saya mengambil kesempatan untuk terus berkongsi ilmu atau menyedut ilmu dari pelbagai medium seperti ezin mahupun buku fizikal.

Jom Sambung Baca Derrr »

Perniaagaan Internet Tanpa Website

February 25, 2012 1 Comment
Perniaagaan Internet Tanpa Website

Sebut perniagaan internet pasti bagi mereka yang baru nak bermula akan terfikir perlu mempunyai website untuk menjual dan perlu menanggung kos yuran bulanan untuk autoresponder  . Sebut pula pasal website ramai pula yang tersangakut dibahagian ini rata-rata memberi

Jom Sambung Baca Derrr »

Berapa jam korang kerja sehari?

December 25, 2011 2 Comments
Berapa jam korang kerja sehari?

You will never “find” time for anything. If you want time, you must make it.-Charles Bruxton Semalam sabtu malam ahad tarikh 17 Dec 2011 jam 10.43 malam sedang orang lain sibuk menghabiskan masa bersiar-siarmerehatkan diri dan berjalan-jalan entah kemana menghabiskan masa hujung minggu yang menyeronokan.Saya pula masih lagi di office menyiapkan kerja-kerja yang

Jom Sambung Baca Derrr »

Pakaging Membezakan Harga Sesebuah Produk

October 31, 2011 2 Comments
Pakaging Membezakan Harga Sesebuah Produk

Jika kita lihat pada hari ramai peniaga yang akan berlumba-lumba menurunkan harga semata-mata untuk meningkatkan jualan. Sebenarnya perkara paling seronok untuk seorang peniaga adalah menjual apa jua jenis barangan dengan

Jom Sambung Baca Derrr »