Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Pengiklanan Untuk Mereka Yang Ingin Menjual Syarikat Travel Agent

October 8, 2014 5 Comments

syarikat pelancongan untuk dijual-20

Beberapa hari kebelakangan ini saya kerap menerima email, whatsapp serta sms oleh pemilik syarikat yang ingin menjual syarikat pelancongan milik mereka. Mungkin sebab blog saya ini sedang hit keyword “Agent Pelancongan Untuk Dijual” Atau “Syarikat Pelancongan Untuk Dijual’ Atau ” Travel Agent Untuk Dijual”. Dengan sedikit pengalaman  menjual syarikat pelancongan menerusi blog saya pada post yang lepas. Kali ini saya cuba membantu tuan/puan menjual syarikat pelancongan yang tuan kehendaki.

Dengan ini saya ingin buka satu ruangan kepada siapa pemilik yang ingin saya iklankan penjualan syarikat pelancongan anda boleh maklumkan pada kami.

Namun saya akan mengenakan syarat yang ketat untuk pengiklanan ini. Bagi mengelakan sebarang penipuan berlaku.

Syarat-syaratnya adalah seperti dibawah :-

 • Hantarkan fotocopy SSM
 • Lesen Kementrian Pelancongan Malaysia untuk syarikat yang hendak di jual
 • Form 24,49 & memorendum syarikat
 • Jenis lesen yang anda miliki (contoh : Inbound & Outbound, Ticketing)
 • Lokasi syarikat
 • Harga yang ingin yang ditawarkan -Negotiable atau fixed price (nyatakan sekali)
 • No. telefon untuk pelanggan menghubungi anda.

Langkah untuk beriklan adalah seperti dibawah :-

 1. Buat bayaran RM100 ke account ini :  Mohd Halif Saat – 1622-1838-8423 (maybank)
 2. Sekiranya pembayaran secara online sila email kan bukti pembayaran ke email ini admin@halifsaat.com
 3. Hantarkan maklumat dokumentasi yang diminta
 4. Iklan anda akan keluar jika tiada sebarang penipuan.

Notis Penting :

 • Saya berpengalaman untuk menyemak sama ada nama syarikat, lesen pelancongan dan lain-lain yang penting sama ada ada  mempunyai unsur penipuan atau tidak.
 • Penting bagi saya untuk mengelakan sebarang transaksi penipuan berlaku kepada pembeli baru.
 • Saya tidak mengambil sama ada dalam bentuk percent mahupun dalam bentuk komisen bila mana syarikat anda berjaya dijual. (melainkan anda yang nak beri ikhlas)
 • Saya hanya mengenakan fees yuran RM100 untuk kerja-kerja menyemak dokumentasi syarikat yang hendak dijual.

Kelebihan Beriklanan di ruangan yang saya sediakan :-

 • Pelawat yang targeted iaitu Keyword “travel agent untuk dijual”. Berada di first page carian google.
 • Pelawat blog yang maintain seramai 100-200 orang sehari. Kebanyakan mereka yang sedang mencari info mengenai perniagaan.
 • Segala dokumen yang diberikan kepada saya adalah PRIVACY sama sekali dan  tidak akan dibongkarkan oleh mana-mana pihak. Tujuan sebenar adalah untuk mengelakan sebarang spammer atau penipuan berlaku. (mengikut pengalaman lepas ramai rakan menjumpai penjual yang meragukan)
 • Tiada istilah komisen atau percent dari transaksi penjualan yang berlaku. Saya hanya membantu untuk mengiklan agar syarikat tuan/puan berjaya dijual dan menjumpai pembeli yang tepat.
 • Yuran pengiklanan yang rendah untuk mendapat pembeli yang berautoriti tinggi. Kos ini untuk saya menghubungi pihak-pihak tertentu bagi menyemak sama ada dokumen yang anda berikan sahih atau tidak.
 • Anda boleh deal sampai jadi.Pembeli akan terus menghubungi anda. Saya akan terterakan no. telefon/email  anda bila mana review iklan mengenai bisnes yang hendak dijual telah saya keluarkan. Oleh itu pembeli akan terus menghubungi anda dan bukan saya.

Semoga dengan sedikit usaha ini akan membantu ramai usahawan yang ingin menjual perniagaan Syaraikat Pelancongan yang tuan/puan miliki. Sekirannya ada sebarang pertanyaan lanjut mengenai hal ini tuan/puan boleh menghubungi saya disini admin@halifsaat.com.

 

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hj Abni Habban Mohiyiddin says:

  السلام عليكم.

  Salam ukhwah dan sejahtera dari saya.

  Saya spt Nama dan email diatas, ingin mengetahui mana2 Sykt Travel Agent yg Sdr ketahui utk di jual dalam lingkungan harga 180k ke bawah yg complete package nya; inbound, out bound dan ticketing, serta lesen masih berkuatkuasa dan beroperasi di sekitar Kuala Lumpur/P.Jaya.

  Saya skrg secara persendirian menguruskan jemaah umrah dan sering berulang alik ke Riyadh dan Tanah Suci dalam 15 thn yg lepas. Buat masa ini saya berada di Riyadh Saudi dan akan kembali ke Msia awal February ini. Dan ini no.contact/ watapps saya di Saudi +966500956939/+6012500655(Msia). Sukacita saya dpt berhubung terus dgn Sdr utk berurusan mengenai perkara ini bagi membolehkan saya membuat keputusan dan membuat persediaan yg perlu sebelum kembali nanti.

  Sekian, Wassalam. Jazaqallahu khair.

  Hj. Abni.

  • Halif Saat says:

   Walaikumsalam…

   Sekrang saya berada di australia.. Beberapa hari lagi saya akan pulang. Saya akang hubungi tuan. Maaf diatas kelewatan memberi maklum balas mesej tuan ini.

 2. Puan Shima says:

  Assalamualaikum Tuan Halif.

  Saya puan Shima ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sayarikat perlancungan untuk dijual. Saya berminat untuk menceburi bidang perlancungan ini.

  Jika tuan tidak keberatan, tuan boleh hubungi saya menerusi email yangn diberikan.

  Terima kasih tuan.

 3. Zahid says:

  Salam dan selmat sejahtera

  Saya mencari company travel agent yang nak jual
  Company terima kasih

  Zahid
  0123705374

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: