Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Siapa Yang Bawak Masuk Chatime Ke Malaysia

August 14, 2014 3 Comments

chatime malaysia 3

Rasanya ramai yang dah minum Chatime atau setidak-tidaknya ramai yang pernah nampak outlet Chatime di Shopping Mall di merata tempat di Malaysia. Kedai minuman berkonsepkan Smoothy & Bubble Tea ini pernah jadi satu fenomena seketika sewaktu ia mula bertapak di Malaysia dan pada hari ini masih mendapat sambutan hangat dengan melihat perkembangan penambahan oulet baru setiap masa di merata Malaysia. 

Namun saya yakin ramai yang tidak tahu siapakah  orang yang bertanggung jawab membawa masuk Chatime ke Malaysia. Insan tersebut adalah anak muda yang bernama Brian Loo. Pernah mendapat tentangan sengit dari beberapa pihak pengurusan Shopping Mall sewaktu hendak menapak di Malaysia dan diantara shopping Mall tersebut adalah Pavillion. Yang menyangkal bahawa perniagaan menu minumanan Bubble tea hanya sesuai untuk perniagaan  pasar malam dan bukan di pasaraya.

Namun operasi hari-hari terakhir mereka di Pavillion mencecah sehingga 1200 cup sehari. Ohsem Kan..

 

 

chatime malaysia

 

Nah.. Jadi apa yang kita boleh Belajar Dari Mamat Ini :-

  •  Tak Ada Idea.. Cari Bisnes hebat lepas itu buat kerja sama
  • Orang bisnes kerja bukan di bahagian operasi. Sebagai contoh kita punya bisnes kita wajib pandai bancuh bubble tea
  • Produk tidak semestinya bertaraf premium. Jual air jer pun.. Tapi Konsep.. Tip Top
  • Tidak perlu merosakan saraf otak dengan untuk menghasilkan produk sendiri.

 

 

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Athirah KD says:

    Assalamulaikum Halif Saat. Saya nak tanya, macam mana nak bukak franchise chatime ye? maksud saya procedure dia. dan berapa modal bersih yang perlu ada untuk bukak franchise ni. saya harap awak blh bantu. Terima kasih.

  2. ika says:

    Assalamualaikum. Saya nak tanya. Macam mana kita nak contact dgn org yang menguruskan chatime ni? sebab sy memang berminat nak buka francais chatime. cuma tak tau jalan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: