Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Blackberry atau Iphone

September 18, 2011 0 Comments

Sewaktu hendak membeli  gajet untuk membantu menambahkan lagi  produktivi dalam melakukan urusan kerja bisnes. Saya juga pening hendak buat keputusan dan pilihan gajet manakah yang paling sesuai. Sebenarnya banyak lagi gajet-gajet pilihan lain seperti Samsung Galaxy S II, HTC, Smartphone, dan jenama-jenama yang lain tetapi hanya dua jenama ini saja yang berkenan di hati ini iaitu Blacberry ataupun iphone.

 

Selepas membuat beberapa kajian maka saya memilih Blackberry. Faktor utama saya memilih blackberry adalah bukan sebab aplikasi kedua-dua jenis smartphone ini. Bagi saya masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri. Saya dah cuba kedua-dua jenis touch screen sama ada iphone mahupun blackberry touch kedua-duanya adalah menyukarkan saya hendak reply mesej sewaktu sedang memandu:)) Jadi saya memilih blackberry bold sebagai gajet pilihan. Oleh kerana ia lebih mudah sedikit hendak reply berbanding touch screen. Apa yang perlu kita ingat gajet adalah untuk memudahkan kerja dan bukan menyukarkan lagi kerja kita.

Hari semakin hari semakin selesa memakai blackberry ini. Sudah semestinya pembelian bukan untuk saya seorang. Saya juga membeli satu untuk wife agar kerja harian semakin mudah. So,jika ditanya blackberry atau Iphone. Saya hanya menjawab pilihlah mengikut kesusuaian cara penggunaan kita.

Agar selepas ini kerja-kerja pemasaran dan hal bisnes akan lebih dipermudahkan. Email untuk pesanan masuk kita boleh terus balas. Yess!

Filed in: Gajet, Peribadi

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: