Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Perniaagaan Internet Tanpa Website

February 25, 2012 1 Comment

Sebut perniagaan internet pasti bagi mereka yang baru nak bermula akan terfikir perlu mempunyai website untuk menjual dan perlu menanggung kos yuran bulanan untuk autoresponder  . Sebut pula pasal website ramai pula yang tersangakut dibahagian ini rata-rata memberi alasan tidak pandai membina webiste jualan yang berkualiti. Jadi ramai yang mengambil jalan untuk tidak membuat perniagaan internet dek kerana alasan yang tidak berbaloi ini.

Sebenarnya,persepsi ini adalah salah sama sekali. Jika kita ingin menjual di internet  telah banyak market place untuk kita jadikan sebagai platform memasarkan barangan produk atau perkhidmatan kita. Yang lebih menarik anda produk tersebut boleh dipasarkan serta merta tanpa mencipta atau mengeluarkan sebarang kos untuk membina website.

Jadi,dibawah saya kongsikan lima web market place yang boleh membantu memasarkan barangan anda untuk pasaran Malaysia di  intenet dan ada diantarananya berpotensi besar menjadi salah satu web market place yang popular. Post kali ini hanya untuk mereka yang basic.

1) ebay.com.my

2) mudah.my

3) mau.my

4) Lelong.com.my

5) apeje.my

Saya sendiri giat menjalankan beberapa uji kaji terhadap pemasaran internet malaysia dan mencari penyelesaian bagaimana dapat membantu mereka yang mempunyai masalah untuk memasarkan produk barangan mahupun perkhidmatan. Uji kaji ini hampir terjawab dan tidak lama lagi saya akan bongkarkan bagaimana anda boleh menjual dengan cara lebih mudah dan menguntungkan di internet. Pastikan anda tidak ketinggalan dalam pembongkaran rahsia ini tidak lama lagi.

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Strategik Harga Pasaraya | HalifSaat Dot Com | March 6, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: