Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Projeck Bisnes Internet

August 24, 2012 0 Comments

bisns internet 3

Tamatnya Ramadhan kini munculnyer syawal. Sangat rindu dengan Ramadhan. Semoga kita berjumpa lagi bulan  yang penuh kemeriahan ibadah ini pada tahun hadapan jika diizinkan .Insyallah.. Dua tahun lepas saya beraya seorang diri.Tahun lepas saya beraya berdua. Tahun ini saya beraya berempat.  Alhamdulillah.. Semoga kita sama-sama diberikan limpahan rezki yang luas. Jadi, Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun & maaf kepada mereka yang mengikuti blog saya ini jika ada sebarang kesilapan yang dibuat.


bisnes internet 6-vertRaya untuk tahun 2012/ 1433H

 

Bisnes Internet

Selepas raya ini saya akan melancarkan beberapa projek bisnes internet iaitu produk fizikal & produk digital.Buat masa sekarang segala tindakan awal untuk produk fizikal telah pun dibuat seperti plan rancangan pemasaran,penyelidikan produk,pembelian domain,logo dan pra pelancaran menggunakan social media pula akan dibuat pada 9 september 2012.

Manakala untuk produk digital akan saya gunakan sedikit startegik baru memandangkan niche yang saya amibil adalah diluar niche hot seperti niche buat duti,kesihatan dan pendidikan. Saya percaya setiap niche mempunyai cara dan stategik yang berbeza walaupun boleh menggunakan konsep yang sama. Insyallah produk digital pertama saya ini akan pada 15 Dec 2012.

bisnes internet2

Pra pelancaran menggunakan facebook ads

Seronoknya pada hari ini, kita boleh buat pra pelancaran dengan lebih aggresif dengan adanya facebook ads. Cara ini boleh mengumpul crowd baru yang ramai sebelum tarikh pelancaran sebenar produk kita hendak dipasarkan. Saya ada kongsikan  teknik pra pelancaran yang lepas disini. Cara ini boleh diibaratkan sepeti kita memanggil orang untuk berkumpul dan beritahu mereka apa yang hendak kita cakapkan.

bisnes internet

Walaubagaimanapun, baru-baru ini ada juga saya terdengar cerita yang mengatakan facebook ada mencipta sejenis ads robotic iaitu sejenis software yang boleh menggerakan like fan page. Iaitu wang yang dibelanjakan untuk ads akan berkurangan wal hal fan yang like adalah tidak wujud atau tidak targeted.  Tidak pasti ini adalah spekulasi untuk menakutkan  pengguna facebook ads mahupun ia sememangnya perkara benar yang berlaku. Buat masa ini tidak ada bukti kukuh yang dapat dipercayai. 🙂

 

 

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: