Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Nasi Ayam VS Nasi Ayam Penyet

June 3, 2013 1 Comment
Nasi Ayam VS Nasi Ayam Penyet

  Hari Isnin haritu ada ternampak sorang friend list buat post seperti yang tertera diatas, Walaupun post ini agak sempoi tapi kalau kita lihat dari sudut bisnes jauh kedalam banyak yang boleh kita huraikan. Pertama apa yang boleh kita nampak dua-dua menggunakan material yang sama iaitu ayam. Namun harga jualan hampir separuh berbeza yang mana […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Get Fit to Lead

May 27, 2013 2 Comments
Get Fit to Lead

“Leader Is Reader..

Jom Sambung Baca Derrr »

Tips Buat Duit Dengan Affiliate By Abang Titan

May 23, 2013 4 Comments
Tips Buat Duit Dengan Affiliate By Abang Titan

Sibuk beberapa hari ini. Macam-macam hal muncul. Cuba beri komitmen sehabis baik untuk update blog. Ho ho ho Dipendekkan cerita sebelum ini memanglah ada follow salah satu blog abang titan iaitu oh cikgu tapi belum pernah lagi atau masih belum

Jom Sambung Baca Derrr »

Hamba Bisnes- Part 1

May 17, 2013 2 Comments
Hamba Bisnes- Part 1

Entah kali keberapa baca buku tulisan Uncle Michael E. Garber  yang bertajuk The Emyth Revisited. Rasanya buku ini dibeli pada dua tahun lepas tapi sebab dah suka sangat dengan perkongsian dalam buku ini hingga tak ingat dah berapa kali di ulang. Banyak yang boleh kita belaja terutamanya mengenai selok belok perniagaan. Namun kat sini saya […]

Jom Sambung Baca Derrr »

WordLess Wednesday : Pemasaran SEO 2013

May 15, 2013 4 Comments
WordLess Wednesday : Pemasaran SEO 2013

  P/S : Tiada kata-kata yang mahu di ungkapkan mengenai pemasaran seo ,melainkan bukti yang jelas lagi nyata.. yo!

Jom Sambung Baca Derrr »

Pemasaran SMS- Henpon Paling Cikai Mampu Meledak Jualan Perniagaan

May 14, 2013 1 Comment
Pemasaran SMS- Henpon Paling Cikai Mampu Meledak Jualan Perniagaan

Siapa cakap henpon 3310 hanya boleh simpan dalam muzium, Kalau pandai guna henpon 3310 yang hanya mampu ber-sms, dan talipon ini ( serta bermain game ular) pasti korang akan berjaya meningkatkan jualan hingga

Jom Sambung Baca Derrr »

Buat Duit Dengan Fiverr.com

May 13, 2013 1 Comment
Buat Duit Dengan Fiverr.com

Sudah lama nak buat artikel mengenai buat duit dengan fiverr  ini tapi tak berkesempatan. So…sempena hari yang sungguh tenang ini (tenang ker?) saya nak sentuh sikit teknik buat duit secara online. Bila sebut buat duit online pasti ramai yang terlintas iaitu dengan cara menjana pendapatan melalui  affiliate, review produk, info produk, jual software dan lain-lain lagi. […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Iron Man 3 Best atau Tidak?

May 10, 2013 0 Comments
Iron Man 3 Best atau Tidak?

Agak lama jugaklah tak tengok wayang dengan awek merangkap mem besar dalam ini rumah he he he… – – – – – Jadi… kesempatan orang balik kampung untuk mengundi PRU sabtu lepas dapatlah memberi peluang untuk selit-selit lari pergi tengok wayang jap. Mungkin setengah orang kata best sangat citer ini dan rugi tak tengok tapi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Wordless Wednesday : Jika Kita Fikir Kita Susah

May 8, 2013 0 Comments
Wordless Wednesday : Jika Kita Fikir Kita Susah

Gambar ini diambil masa saya baru saja selesai solat berjemaah di salah sebuah masjid di Shah Alam. Sedang menuju ke kereta, terketik di dalam hati. Amboi.. Hari ini terasa sungguh bahang kepanasan matahari. Time tuh rasa nak jer lari laju-laju ke kereta. Sedang hati kecil berkata-kata sendiri ternampak seorang pekerja yang sedang melakukan kerja-kerja renovasi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Mesin Jana Wang- PizzaLicious Vending Machine

May 3, 2013 3 Comments
Mesin Jana Wang- PizzaLicious Vending Machine

Semalam bukan main banyak appointment kena settle  dan yang paling malas sekali adalah appoinment-nya berlokasi di ibu kuta Malaysia.. waduh..  bukan apa cuma tak sanggup nak redah kaya jem yang silap-silap boleh memakan masa hingga 4 jam perjalanan. Mungkin akan bertambah pishang  bila mana hujan dan air naik serta merta. Walaupun buat masa ini belum pernah ada pengalaman […]

Jom Sambung Baca Derrr »