Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Agensi Pelancongan Untuk Dijual

April 19, 2012 10 Comments

untuk dijual

Oleh kerana salah satu bisnes saya berkaitan dengan pelancongan maka seorang kawan meminta agar saya membantu beliau untuk mengiklankan bahawa ada sebuah syarikat pelancongan/Travel agency untuk di jual . Jika ada pernah berhasrat untuk mempunyai syarikat pelancongan sendiri maka ini adalah peluang keemasan yang perlu anda kecapi.

Jika anda hendak buat atau mendaftar syarikat baru untuk pengetahuan anda tiada lagi Lesen dari kementrian pelancongan yang dikeluarkan semenjak tahun ini untuk kategori lesen outbound. Kerana ia telah dibekukan seketika. Dibawah saya berikan maklumat serba sedikit mengenai syarikat yang hendak dijual ini.

 Detail Pembelian adalah seperti dibawah :-

1) Sudah ditubuhkan lebih dari 6 tahun
2) Mempunyai lesen sah dari kementrian pelancongan Malaysia  (Ticket/Outbound/Inbound)
3) Mempunyai lesen sah dari Kementrian kewangan Malaysia (MOF)
4) Registered under Malaysia Airline Appointed Agent (Government Sector)
5) Registered under Airasia Airline Appointed Agent (Government Sector)
6) Registered license GDS System (Amadeus)
7) Registered under a few university supplier (UKM,UPM,UM)

Harga :

 RM 250,000.00-Business Still running

Saya hanya cari pembeli yang benar-benar berminat sahaja. Jika anda benar berminat boleh email saya ke halifsaat@gmail.com.

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lt.(B) Khairul Annuar. says:

    SILA HUBUNGI SAYA 014 – 2256 729 UNTUK JANJI TEMU ASAP.
    TERIMA KASEH.

    LT.

  2. Hannah says:

    Salam.. saya tak mampu kalo naked beli tp sekiranya kawan cik tu memerlukan orang untuk menjadi pengurus syarikat adalah dialu-alukan. Saya berpengalaman dlm bidang tourism lebih 6 tahun Dan masih lagi berkerja dlm bidang in I sehingga kini. Boleh lah email ke jrjulia@Hotmail.com

  3. Aris says:

    salam bro. still available tak agensi tu? kalau masih, call me @ 012.3729794 (Aris). wslm

  4. MohdHalif says:

    Salam Tuan Aris,

    Agensi itu sudah pun berjaya dijual 2 bulan lepas. Jika ada kawan-kawan yang masih berminat akan saya hubungi tuan ya. 🙂

    • Hj.Mohd.Anim Sukeiman says:

      Salam Sdr.Mohd.Halif Saat

      Saya sangat berminat untuk membeli Agen Pelancongan yang telah saudara tawarkan dengan RM25k. Akan tetapi , Syarikat tersebut telah diambilalih / dibeli dua bulan yang lalu. Walaubagaimanapun jika ada kemungkinan Pembeli yang Baru itu ingin Menjualnya semula dengan Kentungan ” atas angin ” , saya sanggop membelinya. Harap saudara bantu saya dalam urusan ini dengan jayanya. Terima kasih.

  5. suratraja says:

    salamon (juga kawna baik sy dulu dekat BPM yg skg ni dah jadi agro bank)

    berminat dgn perniagaan ni tapi skg ni tgh dok bekerja. pun agak baik sbb tu tak boleh tinggal.ingat kalau nak buat jugak,bagi org2 terdekat run the business?hmmm masalah jugak ni,kita pun teraba2…apa tah lagi org bawahan kite nanti?
    lagi tak tenggelam punca.
    tapi apa pun jangan give-up bung permadi…kita belajar dulu cara nak buka perniagaan pelancongan ni..selamat.

    • MohdHalif says:

      Salam Tuan SuratRaja,

      Benar dalam agensi pelancongan cara terbaik adalah tuan pelajari dahulu selok belok bagaimana indutri ini bergerak. Jangan membeli sebuah perniagaan tanpa tuan sendiri tidak tahu mengemudi. Ia boleh ibarat sepertli kita membeli kereta tetapi tidak tahu bagaimana nak pandu. Melainkan tuan memepunyai planning tersendiri seperti mempunyai staff yang bepengalaman atau anak,kakak,saudara-mara yang tahu dan faham mengenai dunia tourism.

      regard,
      halif saat

  6. MohdHalif says:

    Salam Mesra Tuan Hj. Mohd Anim,

    Terima kasih, Saya akan bantu tuan semampu yang boleh. Tuan boleh menghubungi saya di email halifsaat@gmail.com.
    Saya akan email kepada tuan jika ada rakan atau kenalan yang hendak menjual perniagaan agensi pelacongan mereka pada masa akan datang.

    Sekian,
    Halif Saat

  7. MohdHalif says:

    Disini suka citanya dimaklumkan bahaya kepada mereka yang berminat membeli travel agensi yang hendak dijual boleh email kepada saya semula. Kerana ada sebuah lagi agensi pelancongan dalam proses untuk diambil alih/dijual sepenuhnya. Harga jual, sijil pendaftaran dan lain-lain adalah sama seperti mana maklumat di dalam artikel yang saya tulis sebelum ini. Jika berminat boleh terus menghubungi saya di email ini halifsaat@gmail.com.

    Nota ;
    – Saya hanya melayan email bagi mereka yang serious buyer sahaja.
    – Saya amat sibuk dengan urusan perniagaan serta kerap outsation . Jadi mungkin saya agak sedikit lewat dalam membalas semula email yang dihantar kepada saya.
    – Saya bukan agen menjual syarikat pelancongan malah saya juga bukan broker dalam mencari “wang atas angin” dalam menjual syarikat pelancongan. Syarikat yang saya tawarkan untuk kali ke dua ini juga adalah syarikat yang saya kenal pemilik syarikat tersebut.

    regard,
    Halif saat

  8. Siti says:

    Berminat untuk mengambil alih agensi pelancongan yang sedang ‘running’

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: