Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Strategik Pemasaran

Pemasaran SMS- Henpon Paling Cikai Mampu Meledak Jualan Perniagaan

May 14, 2013 1 Comment
Pemasaran SMS- Henpon Paling Cikai Mampu Meledak Jualan Perniagaan

Siapa cakap henpon 3310 hanya boleh simpan dalam muzium, Kalau pandai guna henpon 3310 yang hanya mampu ber-sms, dan talipon ini ( serta bermain game ular) pasti korang akan berjaya meningkatkan jualan hingga

Jom Sambung Baca Derrr »

WordLess Wednesday : Strategik Pemasaran Tanpa Had

May 1, 2013 2 Comments
WordLess Wednesday : Strategik Pemasaran Tanpa Had

P/S : Dari gua kecik sampai lah sekarang ada saja wrestler dan pelapis muka baru. Sejak Zaman Ultimate Warrior sampai Stone Cold Jer Gua layan Wrestling ini. Lepas tukar nama ke wwe gua terus tak amik port dah. Tapi apa yang peliknya korang ada perasan tak stadium bola pun pernah kosong tapi stadium dari penonton diorang ini tak pernah […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Ayat Call To Action-2

April 29, 2013 1 Comment
Ayat Call To Action-2

Seperti yang dijanjikan pada posting yang lepas. Boleh baca balik disini. Hari ini saya nak ajarkan korang semua satu teknik yang di panggil “ayat call to action” . Mari kita lihat Dari segi istilah : ayat call to action ini adalah ayat yang akan membuat seseorang untuk bertindak. Bertindak untuk apa? bertindak mengikut arahan apa yang korang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Usahawan & Kereta Mewah

April 26, 2013 2 Comments
Usahawan & Kereta Mewah

Minggu lepas saya dapat offer dari seorang untuk membeli BMW 3 Seies beliau dengan harga yang amat rendah sekali dan apa yang lebih bestnya pembelian ini adalah tanpa ada sebarang duit muka yang perlu dibayar (hanya sambung bayar saja). Bertambah syok lagi kereta ini diberi peluang untuk digunakan sebagai test drive selama sebulan bagi saya […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Strategik Atasi Perang Harga

January 17, 2013 0 Comments
Strategik Atasi Perang Harga

Setiap usahawan pasti akan mengalami situasi “Perang Harga Dalam Pemasaran“. Perkara ini lebih kerap berlaku bila mana ada pesaing baru yang muncul. Pesaing baru tersebut akan cuba untuk memberikan harga paling rendah di pasaran untuk menarik perhatian pembeli dan ada juga kadang-kadang mereka sengaja melakukan untuk merosakan pasaran sedia ada. Mereka sedaya upaya menurunkan harga […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

January 12, 2013 0 Comments
Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

Tajuk Paling digemari oleh mereka yang sukakan kepantasan buat duit di Internet. Tak lain dan tak bukan ia adalah mereka yang suka merempit di Internet dengan sistem “Affiliate”. Sistem ini telah terbukti membantu usahwan internet dan internet marketer (win-win situation) yang mana kedua-dua saling menguntungkan. Nak tahu berapa angka mereka boleh buat dalam

Jom Sambung Baca Derrr »

Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

January 10, 2013 0 Comments
Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

Sedang semak-semak post tiba-tiba baru saya perasan ada satu post yang ini tidak di publish. Wal hal saya dah set auto publish. Musykil juga jadi macam ini. Jadi terpaksa edit kembali sikit. Sebenarnya saya buat post ini sewaktu di menunggu fligt terbang dari Aiport  incheon ke Jeju Island. Bosan menunggu jadi mengambil kesempatan mengambil tajuk-tajuk yang ringan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

January 2, 2013 0 Comments
#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

Waktu post ini dibuat saya sedang di awan biru terbang dari Kuala Lumpur ke Jogjakarta atas urusan perniagaan produk fizikal yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Sudah menjadi kebiasaan setiap kali atas flight di awan biru saya mengambil kesempatan untuk terus berkongsi ilmu atau menyedut ilmu dari pelbagai medium seperti ezin mahupun buku fizikal.

Jom Sambung Baca Derrr »

Kes Study : Strategik Bisnes Cool Blog

August 29, 2012 19 Comments
Kes Study : Strategik Bisnes Cool Blog

Baru-baru ini saya pergi ke Ampang Park kerana ada urusan yang perlu diuruskan. Agak kelam kabut kerana sedikit kelewatan,keadaan jalan raya kuala lumpur kadang-kadang adalah diluar jangkaan sama sekali menyebabkan saya mencari jalan alternatif dengan menggunakan public transport iaitu LRT.

Jom Sambung Baca Derrr »

Projeck Bisnes Internet

August 24, 2012 0 Comments
Projeck Bisnes Internet

Tamatnya Ramadhan kini munculnyer syawal. Sangat rindu dengan Ramadhan. Semoga kita berjumpa lagi bulan  yang penuh kemeriahan ibadah ini pada tahun hadapan jika diizinkan .Insyallah.. Dua tahun lepas saya beraya seorang diri.Tahun lepas saya beraya berdua. Tahun ini saya beraya berempat

Jom Sambung Baca Derrr »