Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Perniagaan Internet

Buat Duit Dengan Fiverr.com

May 13, 2013 1 Comment
Buat Duit Dengan Fiverr.com

Sudah lama nak buat artikel mengenai buat duit dengan fiverr  ini tapi tak berkesempatan. So…sempena hari yang sungguh tenang ini (tenang ker?) saya nak sentuh sikit teknik buat duit secara online. Bila sebut buat duit online pasti ramai yang terlintas iaitu dengan cara menjana pendapatan melalui  affiliate, review produk, info produk, jual software dan lain-lain lagi. […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Ayat Call To Action-2

April 29, 2013 1 Comment
Ayat Call To Action-2

Seperti yang dijanjikan pada posting yang lepas. Boleh baca balik disini. Hari ini saya nak ajarkan korang semua satu teknik yang di panggil “ayat call to action” . Mari kita lihat Dari segi istilah : ayat call to action ini adalah ayat yang akan membuat seseorang untuk bertindak. Bertindak untuk apa? bertindak mengikut arahan apa yang korang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#2 Tips Penting Perniagaan Era Baru

April 5, 2013 2 Comments
#2 Tips Penting Perniagaan Era Baru

Hari ini perniagaan tidak seperti 10 tahun dahulu. Hari ini siapa yang menjalankan perniagaan tanpa rancangan dan masih menggunakan cara 10 tahun lalu maka risiko kecundangan dan gulung tikar amatlah tinggi. Walaupun kelebatan wang simpanan yang kita ada untuk menjalankan perniagaan tidak lagi menjanjikan kemengangan berpihak kepada kita. Hukum perniagaan tidak berubah yang berubah hanyalah […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Wedding Guest Book

January 18, 2013 0 Comments
Wedding Guest Book

Mungkin anda adalah salah seorang bakal pengantin yang akan mengadakan majlis perkahwinan untuk tahun 2013 ini. Jika jawapan anda adalah ya maka sudah pasti segala persiapan majlis sudah mula bergerak sedikit demi sedikit. Jika masih belum maka anda seharusnya bermula untuk bergerak dari sekarang agar tidak tertekan dengan persiapan akhir minit.

Jom Sambung Baca Derrr »

Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

January 16, 2013 2 Comments
Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

Apa itu nuffnang? Untuk yang pertama kali dengar memang pelik bunyi sebutan ini tetapi disinilah diantara tapak penting bagi seorang blogger tegar buat duit di Internet. Ada yang buat pendapatan sehingga tiga angka sebulan,anda yang buat hingga empat angka sebulana dan jangan terkejut ada yang full time fokus disini dengan pendapatan lima angka sebulan. Dasyat […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

January 12, 2013 0 Comments
Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

Tajuk Paling digemari oleh mereka yang sukakan kepantasan buat duit di Internet. Tak lain dan tak bukan ia adalah mereka yang suka merempit di Internet dengan sistem “Affiliate”. Sistem ini telah terbukti membantu usahwan internet dan internet marketer (win-win situation) yang mana kedua-dua saling menguntungkan. Nak tahu berapa angka mereka boleh buat dalam

Jom Sambung Baca Derrr »

Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

January 10, 2013 0 Comments
Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

Sedang semak-semak post tiba-tiba baru saya perasan ada satu post yang ini tidak di publish. Wal hal saya dah set auto publish. Musykil juga jadi macam ini. Jadi terpaksa edit kembali sikit. Sebenarnya saya buat post ini sewaktu di menunggu fligt terbang dari Aiport  incheon ke Jeju Island. Bosan menunggu jadi mengambil kesempatan mengambil tajuk-tajuk yang ringan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

January 8, 2013 0 Comments
#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

Tahun ini adalah genap tahun ketiga saya terjebak dalam dunia Perniagaan & Pemasaran Intenet secara underground. Mengapa underground? kerana sepanjang penglibatan saya dalam dunia perniagaan internet saya hanya buat duit diam-diam tanpa menghebahkan kepada sesiapa (Kecuali di Blog saya ini). Sewaktu penglibatan awal saya dalam dunia perniagaan atau pemasaran internet saya mempunyai #3 Tanggapan yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

January 2, 2013 0 Comments
#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

Waktu post ini dibuat saya sedang di awan biru terbang dari Kuala Lumpur ke Jogjakarta atas urusan perniagaan produk fizikal yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Sudah menjadi kebiasaan setiap kali atas flight di awan biru saya mengambil kesempatan untuk terus berkongsi ilmu atau menyedut ilmu dari pelbagai medium seperti ezin mahupun buku fizikal.

Jom Sambung Baca Derrr »

Lubuk Bisnes Kerajaan

December 6, 2012 4 Comments
Lubuk Bisnes Kerajaan

Selalu saya di tanya seperti ini.. Encik Halif.. Apa lagi Bisnes yang awak buat selain bisnes online. Penat pula saya nak jawab satu persatu setiap kali mereka yang bertanya. Jadi hari ini saya nak bongkarkan satu lagi  income rahsia yang tak pernah saya bongkarkan kepada sesiapa pun. Bisnes ini saya dah buat sejak tahun 2009 […]

Jom Sambung Baca Derrr »