Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Peribadi

Kisah Teladan Samsung Note III

October 16, 2013 1 Comment
Kisah Teladan Samsung Note III

Semalam bergegas pulang ke kampung selepas melawat ke rumah emak. Tahun ini adalah tahun pertama juga beraya tanpa abah tercinta. Aktiviti kini lebih kepada keputusan sendiri jika dulu pasti aktiviti akan dibincang dengan abah terlebih dulu. Habis Solat raya singgah rumah emak dan lepas itu terus shoot balik kampung. Dipendekan cerita, sedang duduk bersama keluarga […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Abah Balik Dulu Yer..

August 8, 2013 2 Comments
Abah Balik Dulu Yer..

Masih lagi teringang-ngiang ditelinga, kali terakhir berborak dengan abah di laman rumah. Waktu itu jam menunjukan pukul 3.45 petang. Aku yang sibuk dari pagi tak keluar rumah menguruskan kerja di hadapan laptop. Tiba-tiba terdengar bunyi motor depan rumah. Isteri bagi tahu yang abah datang rumah.. Aku yang dah diberitahu terus menganggukan kepala dan cuba menamatkan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Kekejaman Basyar Assad : Aku Bantah.. Takbir!

June 19, 2013 0 Comments
Kekejaman Basyar Assad : Aku Bantah.. Takbir!

Dari Wathilah bin al-Asqā’ berkata : Aku mendengar Rasulullah berkata kepada Huzaifah bin al-Yaman dan Mu’adz bin Jabal yang sedang meminta pendapat baginda tentang tempat tinggal. Maka, baginda mengisyaratkan ke arah Syam. Mereka berdua kembali bertanya kepada baginda. (Dan) baginda mengisyaratkan ke arah Syam. Baginda Nabi صلى الله عليه وسلم bersabda: عَلَيْكُمْ بِالشَّامِ فَإنَّهَا صَفْوَةُ […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Iron Man 3 Best atau Tidak?

May 10, 2013 0 Comments
Iron Man 3 Best atau Tidak?

Agak lama jugaklah tak tengok wayang dengan awek merangkap mem besar dalam ini rumah he he he… – – – – – Jadi… kesempatan orang balik kampung untuk mengundi PRU sabtu lepas dapatlah memberi peluang untuk selit-selit lari pergi tengok wayang jap. Mungkin setengah orang kata best sangat citer ini dan rugi tak tengok tapi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Jom Exchange Link?

April 27, 2013 6 Comments
Jom Exchange Link?

Ok,disebabkan sekarang sudah semakin aktif ber-blogging jadi ingat nak bukak semula kepada pembaca dan kenalan yang ada blog untuk bertukar-tukar link.  Tujuan utama adalah untuk berkenalan lebih rapat lagi dengan korang selain boleh tahu hal dan info-info dari blog korang pulak dan selain boleh memperkuatkan lagi networking kita. Cara nak ex-change link mudah jer.. #1. […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Disitulah Ilmu Kehidupan Sebenar!

February 18, 2013 0 Comments
Disitulah Ilmu Kehidupan Sebenar!

Maka melangkah naik satu tahun lagi umur ini.  Alhamdulillah dan amat bersyukur dengan nikmatnya. Di saat ini masih diberi peluang untuk terus menghirup udara segar ini dan masih diberikan kesihatan yang berterusan. Di kesempatan ini juga, Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang telah mendoakan dan memberikan ucapan ingatan sempena hari kelahiran

Jom Sambung Baca Derrr »

Perniagaan Internet

February 16, 2012 2 Comments
Perniagaan Internet

Saya pasti ramai yang masih belum berjaya membuat duit dengan perniagaan internet. Malah lebih menyedihkan lebih ramai yang telah melaburkan duit tetapi masih belum dapat pulangan dari modal pelaburan yang diperuntukan seperti menyertai

Jom Sambung Baca Derrr »

Anak Kembar

January 24, 2012 3 Comments
Anak Kembar

Sepatutnya post entri ini dibuat pada sebulan 2 bulan yang lepas tapi disebabkan sibuk dengan urusan bisnes dan rutin harian maka agak lewat saya post mengenai hal ini. Pada 03 Dec 2011 yang lepas adalah berita gembira buat saya,isteri dan semua ahli keluarga. Tarikh ini telah memberikan saya status yang paling ramai orang mahukan bila […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Berapa jam korang kerja sehari?

December 25, 2011 2 Comments
Berapa jam korang kerja sehari?

You will never “find” time for anything. If you want time, you must make it.-Charles Bruxton Semalam sabtu malam ahad tarikh 17 Dec 2011 jam 10.43 malam sedang orang lain sibuk menghabiskan masa bersiar-siarmerehatkan diri dan berjalan-jalan entah kemana menghabiskan masa hujung minggu yang menyeronokan.Saya pula masih lagi di office menyiapkan kerja-kerja yang

Jom Sambung Baca Derrr »

Hadiah Kepada Diri Sendiri

November 29, 2011 0 Comments
Hadiah Kepada Diri Sendiri

Selalunya kita hanya memberi hadiah kepada orang lain tapi kita sebenarnya  lupa untuk menghadiahkan kepada diri sendiri. Itulah cara saya meraikan kemengan atau kepuasan diri selepas bertungkus lumus dalam mencapai target sasaran yang ditetapkan dalam satu masa.Cara ini telah saya amalkan semenjak saya mula menceburi dalam dunia perniagaan.

Jom Sambung Baca Derrr »