Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Pemasaran Internet

Gmail Kemas Kini Terbaru Apa Berlaku Kepada Pengguna AutoResponder

August 16, 2013 0 Comments
Gmail Kemas Kini Terbaru Apa Berlaku Kepada Pengguna AutoResponder

Berita bagus untuk untuk pengguna gmail. Kini gmail telah kemas kini dengan muka tambahan terbaru iaitu tab dibahagian header untuk kelasifikasikan  mengikut tema atau pilihan. Secara asasnya tab yang sedia ada adalah PRIMARY, SOCIAL DAN PROMOTION.

Jom Sambung Baca Derrr »

#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

July 21, 2013 4 Comments
#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

Saya menulis tips ringkas ini sewaktu saya pergi ke Langkawi minggu lepas atas urusan kerja. Walaupun sibuk tapi saya cuba untuk curi-curi masa berkongsi ilmu untuk tatapan pembaca blog ini. Dibawah gabungan gambar sewaktu ke Langkawi minggu lepas. Beralih semula kita mengenai cara mudah bagaimana meningkatkan fans di facebook. Untuk makluman anda saya tidak langsung […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Kuasa Pemasaran Internet

June 14, 2013 3 Comments
Kuasa Pemasaran Internet

Sebenarnya saya bukan nak bercerita panjang mengenai teori pemasaran 4’P diatas. Jika korang nak tahu mengenai teori saya pasti ramai yang pakar ada diluar sana. Saya tidak sambung pelajaran lebih tinggi pun oleh kerana disebabkan tidak berapa minat mengenai pembelajaran berasaskan teori semata-mata . Bagaimana kita nak belajar dari seorang yang mana mereka sendiri tidak […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Ayat Call To Action

April 24, 2013 1 Comment
Ayat Call To Action

Alamak bila tengok balik post-post lama rasanya lama dah tak update ilmu-ilmu mengenai Internet Marketing. Ok Post akan datang saya akan kongsikan sedikit ilmu mengenai Internet Marketing bertajuk Ayat Call to Action . Apa itu Ayat Call to Action? Kenapa element Ayat Call to Action Penting dalam pengiklanan internet dan akan bertambah penting mahu-mahu lagi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

January 16, 2013 2 Comments
Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

Apa itu nuffnang? Untuk yang pertama kali dengar memang pelik bunyi sebutan ini tetapi disinilah diantara tapak penting bagi seorang blogger tegar buat duit di Internet. Ada yang buat pendapatan sehingga tiga angka sebulan,anda yang buat hingga empat angka sebulana dan jangan terkejut ada yang full time fokus disini dengan pendapatan lima angka sebulan. Dasyat […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

January 12, 2013 0 Comments
Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

Tajuk Paling digemari oleh mereka yang sukakan kepantasan buat duit di Internet. Tak lain dan tak bukan ia adalah mereka yang suka merempit di Internet dengan sistem “Affiliate”. Sistem ini telah terbukti membantu usahwan internet dan internet marketer (win-win situation) yang mana kedua-dua saling menguntungkan. Nak tahu berapa angka mereka boleh buat dalam

Jom Sambung Baca Derrr »

Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

January 10, 2013 0 Comments
Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

Sedang semak-semak post tiba-tiba baru saya perasan ada satu post yang ini tidak di publish. Wal hal saya dah set auto publish. Musykil juga jadi macam ini. Jadi terpaksa edit kembali sikit. Sebenarnya saya buat post ini sewaktu di menunggu fligt terbang dari Aiport  incheon ke Jeju Island. Bosan menunggu jadi mengambil kesempatan mengambil tajuk-tajuk yang ringan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

January 8, 2013 0 Comments
#3 Tanggapan Yang Silap Untuk Menjadi Pemasar Internet (Internet Marketer)

Tahun ini adalah genap tahun ketiga saya terjebak dalam dunia Perniagaan & Pemasaran Intenet secara underground. Mengapa underground? kerana sepanjang penglibatan saya dalam dunia perniagaan internet saya hanya buat duit diam-diam tanpa menghebahkan kepada sesiapa (Kecuali di Blog saya ini). Sewaktu penglibatan awal saya dalam dunia perniagaan atau pemasaran internet saya mempunyai #3 Tanggapan yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

January 2, 2013 0 Comments
#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

Waktu post ini dibuat saya sedang di awan biru terbang dari Kuala Lumpur ke Jogjakarta atas urusan perniagaan produk fizikal yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Sudah menjadi kebiasaan setiap kali atas flight di awan biru saya mengambil kesempatan untuk terus berkongsi ilmu atau menyedut ilmu dari pelbagai medium seperti ezin mahupun buku fizikal.

Jom Sambung Baca Derrr »

Lubuk Bisnes Kerajaan

December 6, 2012 4 Comments
Lubuk Bisnes Kerajaan

Selalu saya di tanya seperti ini.. Encik Halif.. Apa lagi Bisnes yang awak buat selain bisnes online. Penat pula saya nak jawab satu persatu setiap kali mereka yang bertanya. Jadi hari ini saya nak bongkarkan satu lagi  income rahsia yang tak pernah saya bongkarkan kepada sesiapa pun. Bisnes ini saya dah buat sejak tahun 2009 […]

Jom Sambung Baca Derrr »