Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Motivasi

Mengapa Disipline Memain Peranan Penting Dalam Kejayaan

August 27, 2014 0 Comments
Mengapa Disipline Memain Peranan Penting Dalam Kejayaan

Minggu sudah start semula liga-liga popular dunia seperti EPL, La Liga, Budes Liga dan liga-liga lain. Jika kita lihat  hari ini dunia sukan bola sepak banyak berubah berbanding  lima tahun sudah. Dengan kemasukan lebih ramai funder dari tanah arab dan dari Asia maka harga pemain juga sudah semakin tidak masuk akal. Namun di sebalik sebiji […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Teknik Capai Sasaran Gaya Halif

December 28, 2013 0 Comments
Teknik Capai Sasaran Gaya Halif

Melihat Tajuk Ia Tampak Seperti Poyo bukan.. Tapi saya sendiri tak tahu bagaimana cara anda tulis sasaran tahunan jadi cara terbaik adalah saya share saja cara saya dan gelarkannya gaya halif.. Tak salahkan… Melihat senarai target 2013. Tahun ini pencapaian agak menurun berbanding tahun 2012.

Jom Sambung Baca Derrr »

Erti Kejayaan Sebenar

September 15, 2013 1 Comment
Erti Kejayaan Sebenar

Assalamulaikum… Wooot.. wooott.. Agak lama jugalah tak update blog ini. Lepas pemergian abah tercinta tempoh hari.   Misi mencari kekuatan kini sudah semakin pulih sepenuhnya . Alhamdulillah pagi ini diberi kesempatan untuk  berkongsi sedikit ilmu mengenai Erti Kejayaan. Artikel ini ditaip di tepi pantai Tanjung Bidara, Melaka sewaktu pulang ke kampung melawat mak saudara dan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Kuasa Idola

June 21, 2013 4 Comments
Kuasa Idola

Sebenarnya hal ini saya tidak pernah perasan pun sampailah berumur 20 tahun iaitu bila mana saya mula masuk dalam dunia perniagaan dengan lebih serius lagi. Oleh demkian, Benarkan saya untuk bercerita dan  mengimbas semula kisah-kisah kejayaan kecik di mata orang namun besar jauh nun dihati ini. Cerita ini mungkin lawak tapi itulah salah satu cara […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Laluan Sukar Untuk Berjaya

June 17, 2013 4 Comments
Laluan Sukar Untuk Berjaya

Ada yang kita lihat mudah betul orang-orang sekeliling kita berjaya.Cukup satu tahun perniagaan yang dijalankan dah nampak hasil perniagaan tersebut. Masuk tahun kedua sudah mampu membeli kereta, masuk tahun ketiga sudah mampu beli rumah, masuk tahun keempat sudah beli rumah lagi. Yang kita ini masih tak berjaya-jaya lagi. Baru nak berjaya dah macam-macam hal berlaku […]

Jom Sambung Baca Derrr »

“Oh Monday Blues”

April 22, 2013 0 Comments
“Oh Monday Blues”

  Setiap hari Isnin kalau korang  semua perasaan pasti ada saja ayat ini muncul “Monday Blues” di dinding akaun muka buku korang. Lebih teruk lagi ada mengeluarkan kata-kata yang akan menjatuhkan hari-hari kita seperti Oh bosan nya Monday.. Malas nya.. Bosan.. Boring.. Isnin yang boring dan macam-macam lagilah. Sebenarnya jika mengikut psychology pemikiran. Orang yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Ilmu Tanpa Amal

January 14, 2013 0 Comments
Ilmu Tanpa Amal

Hari ini apa yang kita lihat semakin hari semakin ramai orang yang ingin menjadi pemimpin ia ini orang yang mengajar orang lain. Pemimpin yang hebat adalah pemimpin yang mempunyai kepakarannya yang unik & tersendiri. Ada pemimpin yang pakar dalam bidang kesihatan, ada yang pakar dalam negotiate, dan ada yang pakar dalam pengucapan awam. Cuma apa yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Cara Terbaik Untuk Buat Keputusan

August 17, 2012 0 Comments
Cara Terbaik Untuk Buat Keputusan

Dalam kita menguruskan perniagaan kita akan selalu terjumpa jalan yang kononnya jalan mati atau kata lainnya kebuntuan yang memaksa untuk kita buat keputusan penting diantara hidup dan mati. Situasi ini juga akan kita jumpa dalam kehidupan harian kita. Jadi selalu kita dengar bila mana kita

Jom Sambung Baca Derrr »

Leaving Microsoft To Change The World

April 11, 2012 4 Comments
Leaving Microsoft To Change The World

Mungkin ramai yang telah baca buku ini. Tapi saya pasti mungkin masih ramai yang tidak tahu mengenai buku ini. Jadi saya yang pada mula mengangap buku ini membosankan setelah baca hingga pertengahan saya boleh berikan buku ini bertaraf

Jom Sambung Baca Derrr »

Gagal SPM

March 24, 2012 5 Comments
Gagal SPM

Terbaca artikel ini teringat keputusan SPM saya. Saya adalah salah seorang bekas SPM tahun 2002 yang boleh dikatakan tercorot disekolah dan terpaksa repeat semula beberapa subjek dengan dengan peperiksaan July paper.  Selepas July paper keputusan yang saya dapat hanya lepas untuk masuk ke pre-diploma dibawah

Jom Sambung Baca Derrr »