Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Pemasaran

Nasi Ayam VS Nasi Ayam Penyet

June 3, 2013 1 Comment
Nasi Ayam VS Nasi Ayam Penyet

  Hari Isnin haritu ada ternampak sorang friend list buat post seperti yang tertera diatas, Walaupun post ini agak sempoi tapi kalau kita lihat dari sudut bisnes jauh kedalam banyak yang boleh kita huraikan. Pertama apa yang boleh kita nampak dua-dua menggunakan material yang sama iaitu ayam. Namun harga jualan hampir separuh berbeza yang mana […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Pemasaran SMS- Henpon Paling Cikai Mampu Meledak Jualan Perniagaan

May 14, 2013 1 Comment
Pemasaran SMS- Henpon Paling Cikai Mampu Meledak Jualan Perniagaan

Siapa cakap henpon 3310 hanya boleh simpan dalam muzium, Kalau pandai guna henpon 3310 yang hanya mampu ber-sms, dan talipon ini ( serta bermain game ular) pasti korang akan berjaya meningkatkan jualan hingga

Jom Sambung Baca Derrr »

WordLess Wednesday : Strategik Pemasaran Tanpa Had

May 1, 2013 2 Comments
WordLess Wednesday : Strategik Pemasaran Tanpa Had

P/S : Dari gua kecik sampai lah sekarang ada saja wrestler dan pelapis muka baru. Sejak Zaman Ultimate Warrior sampai Stone Cold Jer Gua layan Wrestling ini. Lepas tukar nama ke wwe gua terus tak amik port dah. Tapi apa yang peliknya korang ada perasan tak stadium bola pun pernah kosong tapi stadium dari penonton diorang ini tak pernah […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Ayat Call To Action

April 24, 2013 1 Comment
Ayat Call To Action

Alamak bila tengok balik post-post lama rasanya lama dah tak update ilmu-ilmu mengenai Internet Marketing. Ok Post akan datang saya akan kongsikan sedikit ilmu mengenai Internet Marketing bertajuk Ayat Call to Action . Apa itu Ayat Call to Action? Kenapa element Ayat Call to Action Penting dalam pengiklanan internet dan akan bertambah penting mahu-mahu lagi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Strategik Atasi Perang Harga

January 17, 2013 0 Comments
Strategik Atasi Perang Harga

Setiap usahawan pasti akan mengalami situasi “Perang Harga Dalam Pemasaran“. Perkara ini lebih kerap berlaku bila mana ada pesaing baru yang muncul. Pesaing baru tersebut akan cuba untuk memberikan harga paling rendah di pasaran untuk menarik perhatian pembeli dan ada juga kadang-kadang mereka sengaja melakukan untuk merosakan pasaran sedia ada. Mereka sedaya upaya menurunkan harga […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

January 16, 2013 2 Comments
Cara Mudah Buat Duit Dengan Nuffnang

Apa itu nuffnang? Untuk yang pertama kali dengar memang pelik bunyi sebutan ini tetapi disinilah diantara tapak penting bagi seorang blogger tegar buat duit di Internet. Ada yang buat pendapatan sehingga tiga angka sebulan,anda yang buat hingga empat angka sebulana dan jangan terkejut ada yang full time fokus disini dengan pendapatan lima angka sebulan. Dasyat […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

January 12, 2013 0 Comments
Affiliate-Cara Pantas Buat Duit Di Internet

Tajuk Paling digemari oleh mereka yang sukakan kepantasan buat duit di Internet. Tak lain dan tak bukan ia adalah mereka yang suka merempit di Internet dengan sistem “Affiliate”. Sistem ini telah terbukti membantu usahwan internet dan internet marketer (win-win situation) yang mana kedua-dua saling menguntungkan. Nak tahu berapa angka mereka boleh buat dalam

Jom Sambung Baca Derrr »

Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

January 10, 2013 0 Comments
Tiga Cara Mudah Hasilkan Produk Digital

Sedang semak-semak post tiba-tiba baru saya perasan ada satu post yang ini tidak di publish. Wal hal saya dah set auto publish. Musykil juga jadi macam ini. Jadi terpaksa edit kembali sikit. Sebenarnya saya buat post ini sewaktu di menunggu fligt terbang dari Aiport  incheon ke Jeju Island. Bosan menunggu jadi mengambil kesempatan mengambil tajuk-tajuk yang ringan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

January 2, 2013 0 Comments
#8 Prinsip Pemasaran Yang Akan Meledakan Jualan “Online” atau “Offline” anda

Waktu post ini dibuat saya sedang di awan biru terbang dari Kuala Lumpur ke Jogjakarta atas urusan perniagaan produk fizikal yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Sudah menjadi kebiasaan setiap kali atas flight di awan biru saya mengambil kesempatan untuk terus berkongsi ilmu atau menyedut ilmu dari pelbagai medium seperti ezin mahupun buku fizikal.

Jom Sambung Baca Derrr »

Lubuk Bisnes Kerajaan

December 6, 2012 4 Comments
Lubuk Bisnes Kerajaan

Selalu saya di tanya seperti ini.. Encik Halif.. Apa lagi Bisnes yang awak buat selain bisnes online. Penat pula saya nak jawab satu persatu setiap kali mereka yang bertanya. Jadi hari ini saya nak bongkarkan satu lagi  income rahsia yang tak pernah saya bongkarkan kepada sesiapa pun. Bisnes ini saya dah buat sejak tahun 2009 […]

Jom Sambung Baca Derrr »