Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Artikel

Buat Part Time Bisnes Di Shopee Dengan 5 Angka Sebulan

September 8, 2018 0 Comments
Buat Part Time Bisnes Di Shopee Dengan 5 Angka Sebulan

Tahun 2015-2016 dulu bila ada pilihan antara ecommerce dan wasap untuk beli barang secara online, Ramai prefer untuk beli barang dengan wasap. Sebab majoriti setuju kata lebih mudah, lebih senang, lebih pantas. Tapi itu dulu..Hari nie 2018 lebih 65% rakyat Malaysia sekarang prefer beli terus kat eCommerce sebab dah malas nak wasap seller. Antara sebab […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Berehat Bukan Berhenti

October 2, 2013 0 Comments
Berehat Bukan Berhenti

Apa yang berlaku keatas  saya sejak 3 bulan kebelakangan ini membuatkan diri ini hendak rehat sekitika dari dunia blogging. Mungkin post entry ini akan  terbiar lama tanpa ada kemas kini terbaru. Mungkin sebulan, mungkin dua bulan mungkin tiga bulan atau mungkin lebih dari itu tidak dapat saya nak katakan buat masa ini. Rehat yang dimaksudkan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

July 21, 2013 4 Comments
#5 Cara Enjoy Meningkatkan Like Fan Page

Saya menulis tips ringkas ini sewaktu saya pergi ke Langkawi minggu lepas atas urusan kerja. Walaupun sibuk tapi saya cuba untuk curi-curi masa berkongsi ilmu untuk tatapan pembaca blog ini. Dibawah gabungan gambar sewaktu ke Langkawi minggu lepas. Beralih semula kita mengenai cara mudah bagaimana meningkatkan fans di facebook. Untuk makluman anda saya tidak langsung […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Customer From Hell

June 7, 2013 2 Comments
Customer From Hell

Jika seorang pelabur hartanah atau tuan rumah yang menyewakan rumah menghadapi masalah penyewa dari neraka maka seorang usahawan juga tidak terlepas dari hal ini cuma ia mungkin boleh digelar pelanggan dari neraka. Ada masa kita bukan saja tidak untung malah jika sedikit kesilapan yang tidak disengajakan pelanggan jenis ini akan cuba buat apa saja kepada […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Peperangan Syria

June 5, 2013 0 Comments
Peperangan Syria

Salah satu destinasi  impian saya adalah untuk berkunjung di Bumi para anbia dan ketamadunan Islam di Syria. Namun sedih sejak berlakunya perang diantara REJIM BASYAR dari puak Syiah dan tentera FSA (pihak Sunni) yang tidak nampak kesudahan. Pasti akan lebih banyak khazanah Islam yang akan hancur di sana pula selepas apa yang telah terjadi di Palestin, Afganistan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Nasi Ayam VS Nasi Ayam Penyet

June 3, 2013 1 Comment
Nasi Ayam VS Nasi Ayam Penyet

  Hari Isnin haritu ada ternampak sorang friend list buat post seperti yang tertera diatas, Walaupun post ini agak sempoi tapi kalau kita lihat dari sudut bisnes jauh kedalam banyak yang boleh kita huraikan. Pertama apa yang boleh kita nampak dua-dua menggunakan material yang sama iaitu ayam. Namun harga jualan hampir separuh berbeza yang mana […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Buat Duit Dengan Fiverr.com

May 13, 2013 1 Comment
Buat Duit Dengan Fiverr.com

Sudah lama nak buat artikel mengenai buat duit dengan fiverr  ini tapi tak berkesempatan. So…sempena hari yang sungguh tenang ini (tenang ker?) saya nak sentuh sikit teknik buat duit secara online. Bila sebut buat duit online pasti ramai yang terlintas iaitu dengan cara menjana pendapatan melalui  affiliate, review produk, info produk, jual software dan lain-lain lagi. […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Iron Man 3 Best atau Tidak?

May 10, 2013 0 Comments
Iron Man 3 Best atau Tidak?

Agak lama jugaklah tak tengok wayang dengan awek merangkap mem besar dalam ini rumah he he he… – – – – – Jadi… kesempatan orang balik kampung untuk mengundi PRU sabtu lepas dapatlah memberi peluang untuk selit-selit lari pergi tengok wayang jap. Mungkin setengah orang kata best sangat citer ini dan rugi tak tengok tapi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Wordless Wednesday : Jika Kita Fikir Kita Susah

May 8, 2013 0 Comments
Wordless Wednesday : Jika Kita Fikir Kita Susah

Gambar ini diambil masa saya baru saja selesai solat berjemaah di salah sebuah masjid di Shah Alam. Sedang menuju ke kereta, terketik di dalam hati. Amboi.. Hari ini terasa sungguh bahang kepanasan matahari. Time tuh rasa nak jer lari laju-laju ke kereta. Sedang hati kecil berkata-kata sendiri ternampak seorang pekerja yang sedang melakukan kerja-kerja renovasi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Usahawan & Kereta Mewah

April 26, 2013 2 Comments
Usahawan & Kereta Mewah

Minggu lepas saya dapat offer dari seorang untuk membeli BMW 3 Seies beliau dengan harga yang amat rendah sekali dan apa yang lebih bestnya pembelian ini adalah tanpa ada sebarang duit muka yang perlu dibayar (hanya sambung bayar saja). Bertambah syok lagi kereta ini diberi peluang untuk digunakan sebagai test drive selama sebulan bagi saya […]

Jom Sambung Baca Derrr »