Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Cara Mengatasi Strees

January 15, 2013 0 Comments

cara mengatasi stress

Bila mana kita dah terlalu kuat bekerja maka energy dalam badan dari segi emosi,tenaga dan motivasi akan sedikit turun. Apa yang memburukan lagi keadaan jika kita tidak mengambil langkah yang tak betul ia akan menjadi tekanan dan stress. Maka produktiviti juga akan menurun secara perlahan-lahan. Seperti juga handphone kita perlu caj agar batri terus untuk terus bertenaga.

Ini yang  saya sendiri alami. Lepas sibuk kerja sana-sini. Buat itu dan buat ini. Bateri badan selalu kong. Apa saya buat dalam setahun pasti saya melarikan diri untuk pergi berehat & bercuti. Kepuasan bercuti akan lebih terasa bila mana kita dah pulun kerja habis-habisan dan hasil juga nampak depan mata.

Sangat menarik masa pergi bercuti, banyak perkara boleh charge semula. Kalau di rumah sendiri biasanya bangun pagi terus nak buat kerja, nak fikir itu fikir ini. Awal pagi dah dengar bunyi bus kilang ambil pekerja, hon kereta sana sini yang membingitkan.

cara mengatasi stress 03
Bila berada di destinasi percutian, bangun pagi tengok pokok kiri kanan dah rasa tenang. Awal-awal pagi tiada apa-apa gangguan, angin ajak pokok goyang-goyang, kalau bercuti di pantai dengarlah bunyi ombak dari pantai yang menenangkan. Burung macam-macam jenis bunyi boleh dengar. Fuh…

“Keep Your Energy Full…For Your Long Journey”

Jadi macam itulah cara saya atasi stress. Bila time kerja saya pulun habis-habis. Bila time bercuti saya bercuti habis-habisan. Saya akan bercuti ke cambodia dalam masa dua minggu lagi untuk caj semula energy.

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: