Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Tips Buat Duit Dengan Affiliate By Abang Titan

May 23, 2013 4 Comments

tip affiliate

Sibuk beberapa hari ini. Macam-macam hal muncul. Cuba beri komitmen sehabis baik untuk update blog. Ho ho ho Dipendekkan cerita sebelum ini memanglah ada follow salah satu blog abang titan iaitu oh cikgu tapi belum pernah lagi atau masih belum berpeluang untuk bersemuka dengan tuan punya blog. Semalam (hari ahad baru ni) berkesempatan untuk follow seminar buat duit dengan blog yang dianjurkan oleh denaihati.com . Bekesempatan juga berjumpa dengan geng lama seperti shut   (sebagai speaker) dan eizil (krew bertugas) . tujuan utama hadiri kesini adalah  nak kaut dan update ilmu-ilmu dari blogger  dan kembangkan lagi network.

Jadi apa yang menarik perhatian saya adalah perkongsian  abang titan mengenai tips buat duit dengan affiliate. Biasalah saya  agak pantang mengenai tajuk buat duit kena pulak sekarang sangat aktif  dalam aliran ini.. he he he

Strategik yang dikongsikan ini adalah berkaitan artikel yang akan kita buat di blog.

Ia digelar promosi tak terkalah. Dibawah adalah diantara perkongsian tersebut:-

  • Menulis artikel dengan jiwa dan bukan dengan tangan
  • Menjadi lebih jujur
  • Ayat biar skema atau santai (tidak perlu terlalu formal macam nak tulis artikel dalam surat khabar)
  • Bina artikel dengan ayat-ayat kacak dan diadun dengan tagline/punchline/kickline
  • Umpan dengan ayat-ayat seksi dan menggoda
  • Aplikasikan dengan teknik SEO tak terkalah
  • Bijak memanipulasi akal pembaca
  • Pilih niche yang menguntungkan
  • Fahami kehendak pembeli yang terdesak.

Itu saja yang ingat, jadi bolehlah korang cuba-cuba untuk apply teknik affiliate ini yer.

P/S: Kalau ada yang masih blur-blur apa itu affiliate boleh tengok balik entry gua yang lepas nie.

 

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Katak Comel says:

    time kasih share..
    saya yg x dpt nk pegi event haritu,rse sgt berguna sgt ni..

  2. Izzat Eshak says:

    Info yang menarik bro
    Pasti banyak dapat kawan baru hari tu kan? =)
    Izzat Eshak recently posted…The Apprentice AsiaMy Profile

    • Halif Saat says:

      Punya sibuk sampai tak sempat nak reply.. Aah pergi sana pun memang niat nak kembangkan network.. Ramai blogger yang sebelum ini jumpa di alam maya jer… so amik kesempatan untuk kenal secara depan-depan pulak heheh 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: