Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Siapa Idola Anda?

February 5, 2011 0 Comments

 

Saya selalu ditanya oleh rakan-rakan siapa idola saya dalam dunia hiburan.Oh! soalan yang akan terus buat saya terdiam serta merta.Bagi saya.. saya tiada jawapan untuk itu..Jika minat gitu-gitu memang ada tapi untuk idola memang tiada seorang pun.Tapi jika ditanya siapakah idola saya dalam dunia yang lain.oh! cukup ramai..Idola yang saya maksudkan bukanlah mengikut cara kehidupan liar atau negatif mereka tetapi saya menjadikan idola untuk sesuatu yang positif dari mereka.

Dalam dunia pelaburan hartanah saya amat minati Azizi Ali dan untuk peringkat dunia saya amat meminati Robert T.Kiyosaki.

Dalam Dunia perniagaan saya amat meminati cara Syed Bkhari,Tony Fernandez(Airasia),Richard Bronson(Virgin Group),Steve Job(Apple) dan Teh Hong Piow(Public Bank)

 

Dari dunia ilmu jualan saya amat meminati Dr.Saiful Bahri,Brian Tracy,Tom Hopkins dan Zig Ziegler.

 

 

Dunia bola sepak saya amat meminati Theiry Henry..hohohoho

 

Jika nak disebutkan satu persatu-persatu memang ramai.Tapi apa yang penting idola tidak semestinya seorang.Jika anda hendak hebat dalam dunia perucapan cari seorang yang hebat dalam dunia perucapan.Jadikan beliau idola.Tiru cara,gaya,cara pernafasan,pergerakan.Ibarat anda adalah diri mereka sewaktu berucap.Begitulah juga dalam ape jua bidang.Jadi ingin saya tanya kepada anda siapakah idola anda?ingat idolah bukan mengangungkan mereka kita cuma mengambil perkara yang baik untuk dijadikan panduan hidup agar kita juga berjaya seperti mereka.Kita dialarang sama sekali terlalu mengagungkan sesama manusia.All the best!

Sekiaan,

Mohd Halif

Filed in: Artikel, Blogging, Motivasi

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: