Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Saya Masih Bekerja. Bolehkah Saya Bina Pendapatan Dari Bisnes Travel?

August 1, 2016 1 Comment

buat part time dalam travel

Ini salah satu soalan yang saya perlu jawab dan saya pick soalan ini kerana soalan inilah paling banyak yang ditujukan pada saya menerusi email dan pm di fan page facebook.

Jawapan mudah untuk soalan ini adalah adalah ‘YA’ anda boleh buat duit dalam industri travel namun bukan untuk buat bisnes.

Seperti yang selalu saya beri tahu buat duit dan buat bisnes adalah dua term yang berbeza. Untuk buat duit kerjanya lebih mudah. Tapi untuk buat bisnes ia memerlukan 9/10 tenaga dan tahan fokus yang tinggi.

Sekarang tanya semula pada diri sendiri. Sebenarnya dalam travel ini aku hanya nak buat duit atau nak buat bisnes? Bagi orang baru dalam perniagaan ia nampak sama tapi percayalah perbezaan amat ketara.

 

 

 

 

Sumber Photo : Just lovin’ it

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Zahid says:

    Tuan

    Saya terlambat untuk menyertai kursus Tuan , ada masih ada cara untuk mendapatk ilmu dari Tuan

    Terima Kasih
    Zahid

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: