Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Buat Part Time Bisnes Di Shopee Dengan 5 Angka Sebulan

September 8, 2018 0 Comments

panduan buat duit dengan shopee

Tahun 2015-2016 dulu bila ada pilihan antara ecommerce dan wasap untuk beli barang secara online, Ramai prefer untuk beli barang dengan wasap. Sebab majoriti setuju kata lebih mudah, lebih senang, lebih pantas.

Tapi itu dulu..Hari nie 2018 lebih 65% rakyat Malaysia sekarang prefer beli terus kat eCommerce sebab dah malas nak wasap seller. Antara sebab kemalasan itu melanda adalah..

  1. Customer hanya tanya-tanya tapi seller kejar sampai ker lubang cacing. Hari-hari nak mengganggu..
  2. Muncul scammer setiap hari. Bila bank in jer diam
  3. Barang tak sampai. Seller lambat pos. Dah sampai nak kene maki baru nak hantar.
  4. Barang order lain sampai lain. Tapi seller tak nak mengaku.
  5. Dan banyak lagi kelemahan order melalui whatsapp

So sekarang customer makin bijak. Mereka akan shopping tempat lebih selamat. Antaranya shopee yang memihak dan ber-authority pada dua-dua pihak.

Sebagai contoh…

Jika customer ada masalah.. Pihak customer boleh buat report pada pengurusan shopee yang mana shopee akan mengambil tindakan susulan ke atas seller dan begitu juga kepada seller sekiranya pelanggan yang buat masalah kepada mereka.

Apa yang lebih menarik…

  • Sebagai seller kita tidak perlu lagi pening kepala melayan whatsapp 24 jam sehari
  • Apa yang perlu kita buat adalah promote kedai shopee kita kemudian..
  • Terima order setiap hari dan..
  • Buat penghantaran pada customer.
  • Hal lain yang perlu kita buat adalah cari lagi barang-barang yang menarik untuk disenaraikan dalam kedai shopee kita tadi..
  • Ulang semula step diatas

 

Mudah bukan…?

Atas sebab inilah saya menyarankan bisnes owner, stokis, seller dan agent agar merubah sedikit demi sedikit sales funnel anda ke arah eCommerce seperti shopee.

Leceh..?

Tak Tahu Nak Register Account Shopee Macam Mana?

Jangan risau.. Ada satu panduan bermanfaat untuk anda gunakan..

Klik Butang di bawah untuk dapatkan panduan buat duit 5 angka sebulan dengan shoppe

SAYA MAHU CONSULTANCY DARI PIHAK TUAN

 

 

 

 

 

About the Author:

Perkenalkan, Saya Halif Saat. Seorang TravelPrenuer, InternetPreneur, Blogger dan penerbit ebook dalam Industri Travel & Internet Marketing. Mempunyai pengalaman dalam industri travel sekitar hanya 10 tahun dan merasai kerja berlainan posisi seperti Trainer, Tour leader, Tour Coordinator, Mutawif (umrah), Travel Consultant, Sales dan juga Marketing.

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: