Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Cara Jual Barangan Di mudah.my

October 6, 2011 19 Comments

Contoh Muka Depan mudah.my

Siapa kata susah nak buat duit di Internet? Korang pasti tahu web mudah.my. Baru-baru ini ada sorang kawan saya yang hendak berpindah dari Pulau Penang ke Kuala Lumpur. Disebabkan terlalu banyak barangan yang hendak dibawa maka tiada pilihan untuk beliau buat melainkan meninggalkan saja barangan tersebut disana. Tetapi bila difikirkan semula rasa seperti rugi pula tinggalkan barangan tersebut tanpa mendapat apa-apa keuntungan.

Jadi beliau mengambil keputusan untuk menjual satu persatu pekakas dan barangan yang tidak diperlukan lagi. Ha Ha Ha jangan terkejut kerana hasil jualan barangan tersebut mencecah ribuan ringgit. Malah ada barangan yang yang mempunyai permintaan beberapa pihak dalam masa yang sama.

Oleh itu,tiada alasan untuk anda tidak berbuat demikian. Bukan semua orang memandang barangan terpakai adalah sebagai sampah. Jika tidak mengapa si penjual baju bundle terus mampu berpendapatan mewah gara-gara ada mereka yang memang meminati jenis barangan tersebut. Owh ya. Jika anda hendak menjual barangan baru sekali pun tiada masalah cuma apa yang penting anda mematuhi terma& syarat yang telah ditetapkan oleh pihak mudah.Ok lah tanpa membuang masa lagi mari kita mulakan sekarang.

Pertama anda perlu klik button Insert ad diruang atas (seperti didalam gambar)

Maka paparan seperti dibawah akan keluar

Masukan Maklumat seperti mana yang diminta. Tidak perlu risau mengemukakan No. I.C seperti yang diminta. Pihak mudah hanya mahukan sebegai rujukan mereka sekiranya anda melakukan penipuan. Dibahagian bawah terdapat Image untuk anda masukan sekali. Yang terbaik gambar itu anda ambilnya sendiri dengan beberapa posisi yang boleh menampakan keseluruhan objek tersebut.Sebaik-baiknya 3 gambar dan paling maksimum adalah 4 keping gambar sahaja.Jika tiada maka ambil saja gambar yang terdapat di Internet. Dibawah adalah gambar yang saya ambil sendiri contoh :

Contoh Gambar 1

Contoh Gambar 2

Contoh Gambar 3

Sudah habis mengisi maka hanya klik next dibahagian bawah Image (optional) tersebut.Selepas itu anda perlu ikut saja arahan. Email akan dihantar untuk verify iklan yang hendak dimasukan. Email tersebut adalah seperti dibawah

Kadang-kadang iklan anda tidak dapat di approve-kan serta merta malah iklan anda juga kadang-kala tidak akan diluluskan oleh kerana menggunakan perkataan-perkataan yang tidak sepatutnya. Walaubagaumanapun pihak mudah akan kemaskini kepada anda dari semasa ke semasa dan akan memberitahu notis kepada sekiranya anda melanggar terma dan syarat yang telah ditetapkan. Semoga artikel sempoi ini dapat membantu serba sedikit dalam menjual barangan melalui internet. Selamat mencuba!

Oh! Masih tak faham bagaimana nak masukan iklan anda di dalamĀ Mudah.my. Tak perlu risau kawan saya ini bukan saja boleh ajar anda masukan iklan ke dalam mudah malah beliau juga boleh ajarkan sekali bagaimana mungkin korang boleh buat pendapatan sebanyak sehingga mencecah 5 angka seminggu tanpa mengeluarkan modal pengiklanan. Saya sendiri belajar dengan ebook ini. Dengar macam tak percayakan tapi memang benar report yang beliau buat ini banyak membantu saya dalam mengusai selok belok cara nak iklan di mudah. Kalau berminat untuk dapatkan report tersebut boleh klik disini.


Jangan lupa tinggalkan jejak anda diruangan komen ya :) dan sharekan kepada mereka yang memerlukan..:)

About the Author:

Hai.. Saya Halif Saat, Seorang Blogger, Pengembara , Internet Marketer, Penyokong tegar kelab The Gunner. Suka melihat dan berfikir serta akan mengaitkan sesuatu perkara itu dengan dunia perniagaan. Tak tahu kenapa? Tabiat ini seperti melihat seorang awek yang cantik dan ia seperti sukar untuk dihentikan. Blog ini hanya sebagai perkongsian ilmu dan kehidupan yang daif ini. Jadi jika tidak keberatan.. Tinggalkan jejak kamu di bawah ini.. Akan ku Jejaki kamu semula kelak jika punya kelapangan masa. Insya Allah..

Comments (19)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. one says:

    help me to insert mudah , plz m,call me 0179984096 tq

  2. ezanie mdnor says:

    sory, nk tanye. td da buat pstu xde pun smpai email tu, cm mne ek ? pstu kalo nk edit blk bleh x ?

    • Halif Saat says:

      Salam Mesra Ezanie Mdnor,

      Kadang-kdang email tadi agak lambat sampai dan kadang2 juga ia akan masuk ke spam. Sila check folder spam di email anda. Jika tidak silap bila mana sudah di approve sudah tidak boleh edit. Semoga Jawapan ini membantu :)

  3. JeefSidi says:

    Selama 1 tahun saya bisnes di mudah hanya 1 handphone yang dpt di jual

    • Halif Saat says:

      Salam Mesra En JeefSidi,

      Di Mudah.my adalah tempat salah satu saluran untuk anda memasarkan produk. Yang terkini ada juga versi untuk iklan di mudah perlukan bayaran yang mana iklan produk anda akan terletak dibahagian atas sekali. Mungkin boleh cuba versi berbayar :)

  4. unknown says:

    Thanks for sharing…try SuperStore.com.my (Post free ads in Malaysia)

  5. Anna says:

    NICE SHARING..
    SANGAT MEMBANTU :)

  6. Izwan Sabtu says:

    Assalam bro kwn da test byk kali tp mudah ckp kwn nyer email salah .cmner?????

    • Halif Saat says:

      Cuba cek semula di box spam… jika masih tidak dapat. sila buat sekali lagi.. pasti ada bahagian yang anda tertinggal.

  7. aminah says:

    as salam
    sy ingin brtnya..sy ada insert ad free di mudah..tp sy tidak mnerima sbarang email. di dalam spam juga tiada..bagaimna ye?
    adakah stiap kali insert ad free di mudah mmerlukan pengesahan daripada email yg diterima drpd mudah?

    • Halif Saat says:

      Walaikumsalam…

      Kadang-kadang email pengesahan lambat masuk. Saya juga pernah sampai separuh hari. Mungkin sistem error ketika itu.

  8. teera says:

    Kalau dah insert ad lepas tu dia pending review tu makan masa berapa lama ? Since kena guna credit kalau nak iklan kan sesuatu benda ni.

  9. ajim says:

    sy ada masukkn iklan di mudah…hampir seminggu pending ads…sebelum ni ok je…dh report pd customer service tp 1 jwpn pun x ada..

  10. mimi says:

    macam mane ye nak buat iklan versi berbayar ?

    • Halif Saat says:

      Hai mimi.. Nanti saya update artikel terkini ya mengenai mudah =)
      Saya manual ini versi lama. Dalam masa terdekat saya akan update
      versi terkini. T.kasih kerana singgah disini.

  11. anuar says:

    sya dh cube msukan barang dlam mudah tapi xbleh,dh register dlm pro niaga tpi still xdpat….. asyik mintak credit jew

Leave a Reply

CommentLuv badge

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: