Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Bengkel FBAds Bisnes Travel

November 26, 2016 0 Comments
Bengkel FBAds Bisnes Travel

Bila saya tengok jadual. Saya lihat  ada satu hari ini saya ada kelompongan (ayat kelompongan terus) disebabkan ada program saya yang dibatalkan. Cepat-cepat saya fikir semula apa bengkel yang boleh saya cover untuk isi masa tersebut. Saya lihat senarai check-list modul. Memang banyak kelas yang saya buat sebelum ini  adalah bengkel part pengurusan bosan pula […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Kembangkan Bisnes Travel Anda Secepat Mungkin

November 3, 2016 0 Comments
Kembangkan Bisnes Travel Anda Secepat Mungkin

Gambar Hiasan Kalau sebelum ini anda buat bisnes travel tanpa lesen lekas-lekaslah apply lesen, kalau sebelum ini buat bisnes travel tanpa ada premis a.k.a office lekas-lekaslah ada office, kalau sebelum ini buat kerja sorang-sorang cepat-cepatlah cari staff dan begitulah seterusnya. Sebab apa? Sebab selagi anda tak buat semua yang diatas ini anda sedang selesa buat […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Ini Antara Rungutan Dari Owner Bisnes Travel Di Malaysia

October 31, 2016 0 Comments
Ini Antara Rungutan Dari Owner Bisnes Travel Di Malaysia

Setiap kali dengar dari bisnes owner travel chat dalam group pasti saya akan terjumpa ayat-ayat merungut mengenai apa yang terjadi dalam pasaran kini. Kalau jumpa depan-depan lagilah banyak. Antaranya :   Internet menyebabkan bisnes travel mereka jadi slow. Internet menyebabkan bisnes tak lagi macam dulu Kalau kuasa internet berterusan travel agent akan collapse Internet buatkan […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Rasa Nak Berhenti Apa Yang Anda Buat Sekarang? Cuba Teknik Ini

October 21, 2016 0 Comments
Rasa Nak Berhenti Apa Yang Anda Buat Sekarang? Cuba Teknik Ini

Pejam Celik.. Pejam Celik.. Kita sudah masuk fasa terakhir tahun 2016. Bila mengimbas kembali 9 bulan yang lepas. Tahun ini adalah tahun pertama saya share secara berdepan dengan kendalikan bengkel untuk jadikan platform perkongsian dalam industri travel. Sepanjang tempoh ini pun saya hanya berjaya kendalikan hanya 3 bengkel saja. Ya 3 bengkel saja. Rekod ini […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Masih Buat Pemasaran Jenis Ini?

October 5, 2016 0 Comments
Masih Buat Pemasaran Jenis Ini?

Notis : Print screen ini hanya sekadar untuk sesi perkongsian dan pembelajaran. Saya dah blurkan segala maklumat penerima mahupun maklumat penghantar. Moga kita dapat pelajari sesuatu disini.  Sedang saya asyik membalas whatsapp mesej yang berpuluh dan beratus mesej yang tidak dibaca lagi. Tiba-tiba terdengar bunyi email masuk. Saya berhenti sekejap dan lihat email apa yang […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Nak Jual Syarikat Bukan Seperti Jual Basikal Terpakai

September 5, 2016 0 Comments
Nak Jual Syarikat Bukan Seperti Jual Basikal Terpakai

Ini satu perkara anda perlu faham dan jelas. Untuk jual sebuah syarikat SDN BHD dengan satu nilai tertentu ia bukan seperti meletakan harga seperti meletakan harga sebuah basikal terpakai. Syarikat berbeza. Ia sebuah entiti. Bila dikatakan sebuah entiti maka ia sama seperti manusia. Ada surat beranak (SSM) ada surat rekod kesihatan (Audited) ada surat dokumentasi […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Tips Untuk Bekerja Dalam Industri Pelancongan

August 22, 2016 0 Comments
Tips Untuk Bekerja Dalam Industri Pelancongan

Dalam industri pelancongan taraf pembelajaran tidaklah begitu kritikel. Maksud saya. Walaupun anda seorang yang mempunyai pendidikan taraf ijazah atau master dari keluaran mana-mana universiti sekalipun dalam pengkususan pelancongan ia belum tentu menjanjikan anda mampu menjalankan tugas di satu-satu posisi dalam industri ini dengan baik. Dalam pelancongan sijil itu jatuh No.2 dan pengalaman mampu mengatasi dari […]

Jom Sambung Baca Derrr »

What Next.. What Next..

August 10, 2016 0 Comments
What Next.. What Next..

Sesi soal jawab secara online dengan seorang insan… Ada seorang insan setiap kali saya beritahu begini dan begini setiap kali itu juga dia tanya  what next. Saya diam dan layankan dulu. Habis beritahu satu part bertanya lagi what next. Saya dah faham sangat orang begini sebenarnya dia tak buat apa-apa pun. Ceritalah panjang mana pun.. […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Bagaimana Mulakan Bisnes Travel Dengan Minimum Modal

August 9, 2016 1 Comment
Bagaimana Mulakan Bisnes Travel Dengan Minimum Modal

Minggu lepas saya buat sedikit servey. Servey berkenaan apa lagi yang anda mahu saya kongsikan mengenai dunia tourism. Selepas menerima servey tersebut berikut adalah kumpulan soalan yang paling banyak di tanya oleh saya. Bagaimana memulakan bisnes travel dengan modal minimum. Bagaimana mahu bermula untuk jana pendapatan dalam bisnes travel Apakah yang perlu saya buat untuk […]

Jom Sambung Baca Derrr »

Sikap Mampu Atasi Bakat. Ini Realiti.

August 2, 2016 0 Comments
Sikap Mampu Atasi Bakat. Ini Realiti.

Hari ini saya nak cerita sikit.Dari zaman belajar hingga ke hari ini saya kerap dengar ayat yang berbunyi begini. “Eh.. kau pandai cakap.. Kau kalau buat bisnes mesti jadi” “Kau ini pandai cakap.. Kalau buat sales mesti boom” “Kau ada bakat bercakap.. Senanglah buat apa pun mudah” “Kau pandai bercakap.. Mintak kerja senang” Untunglah bagi […]

Jom Sambung Baca Derrr »